Henrik Lagerlund: Om Matens filosofi

Henrik Lagerlund: Om Matens filosofiÄr det filosofiskt försvarbart att äta kött? Borde vi se upp med genmodifierade grödor? Och vad är egentligen naturligt?Veckans gäst är filosofiprofessor Henrik Lagerlund, som nyligen utkommit med boken Matens Filosofi. Mat är inte bara vad som ligger på tallriken, utan ett världsomspännande livsmedelssystem med enorm påverkan på klimat, djur, och människors livs- och arbetsvillkor. I veckans avsnitt ges vi en inblick i Lagerlunds handbok för filosofiska foodies, i vilken han stakar ut vägen mot ett mer etiskt reflekterat förhållningssätt till vårt dagliga levebröd. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

I "Fri Tanke-podden" samtalar Christer Sturmark med vår tids främsta intellektuella, från Steven Pinker till Åsa Wikforss. Nya avsnitt varje vecka, alltid som ljud, ibland även som video. Presenteras av Fri Tanke.Signaturmelodin är skapad av Gunnar Muvemba Lidström. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.