Avsnitt 65 – Friluftsadvent

Det är jul och här kommer ett lite kortare julhälsningsavsnitt från oss, Linnea och Pierre! Vårt samtal kom att handla om mysigt adventsfika i skogen, att lite saffran kan få i princip vad som helst att kännas lite juligt, glögg i termos, eldvarma lussebullar och längtet efter mer tid ute i skogen. Vi hann även prata lite om tomtevandringar, pyntade granar i skogen och frilufsiga julklappar. Nu tar vi på Friluftspodden jullov för att vila upp oss, fira jul och vara ute i naturen. Håll utkik på vårt Instagramkonto @friluftspodd och Facebooksida (Friluftspodden) i mitten på januari för att märka när vi kör igång igen. Nu önskar vi alla våra kära lyssnare en riktigt god jul och ett gott nytt friluftsår! Hälsningar Linnea & Pierre Vi lovade också att publicera vårt recept på krabbelurer med saffran. Ingredienser, typ 12 krabbelurer * 2 st ägg * 1,5 dl strösocker * 2 dl mjölk * 5 dl vetemjöl * 2 tsk bakpulver * 1 tsk vaniljsocker * 0,5g (ett paket) saffran * Smör att steka i * Socker och kanel att vända de färdiga krabbelurerna i Gör såhär * Vispa ägg och socker pösigt * Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och saffran * Rör ner mjölblandningen tillsammans med mjölken i ägget och sockret. Se till att det inte klumpar sig utan blir en slät smet. * Häll smeten i en burk/flaska med bred öppning eler i en matlåda med säkert lock * Stek krabbelurerna på bägge sidor * i rikligt med smör över elden eller på stormkök. Hellre lite lägre temperatur och längre stektid än tvärtom. * Vänd krabbelurerna direkt i socker och kanelblandning när de är varma och ät direkt. Kan också serveras med vispad grädde och sylt.

Om Podcasten

I Friluftspodden samtalar Linnea Edmark och Pierre Reldin om friluftsliv ur ett vardagsnära perspektiv. Ett friluftsliv där prestation och tävling får stå tillbaka för trygghet, frihet, gemenskap och återhämtning. De vill inspirera och sänka tröskeln för fler att ge sig ut och uppleva naturen.