Avsnitt 101 Thilda Mårtensson

Thilda Mårtensson är en av landets främsta unga kockar. Vid 22 års ålder har hon redan vunnit Gymnasie-SM, varit Sveriges representant i S. Pellegrino Young Chef Award, blivit utsedd till bästa commis i Boucse d'Or Europe, också kallat Kock-EM, och nu har hon lanserat sin webbsida Make the dream, en sajt med information för unga kockar som vill tävla. För Gastroradio berättar hon om varför hon älskar at tävla, om att driva framåt av motgångar, som sin dyslexidiagnos, om att vara mobbad i skolan och ta sig vidare, om hur Bocuse d'Or-gemenskapen byggt hennes självförtroende, och om sitt senaste nyårslöfte - som inte har något som helst med tävling att göra. 

Om Podcasten

En nyhetspodd om krog, mat och dryck. Här kan du lyssna på samtal med allt från producenter till kockar, krögare, sommelierer och bagare. Bakom podden står Tove Oskarsson Henckel, utbildad journalist och sommelier som arbetat 10 år som chefredaktör på Gourmet. Det här är podden för dig som vill hänga med i allt som händer i krog-, mat- och dryckesbranschen.