Avsnitt 57 Mathias Dahlgren - Matbaren

För nästan 14 år sedan öppnade Mathias Dahlgren Matbaren på Grand Hôtel i Stockholm. En modern bistro med idag ikoniska rätter - som definierade det nynordiska köket. Restaurangen har ständigt utvecklats men menyn har haft samma utformning - fram till för ett par veckor sedan. Menyn är uppdelad i tre delar -  fokus på en råvara, klassiker och Matbarens fyra rätter - där Mathias Dahlgren och hans team tänjer på gränserna och utmanar sig själv. För Gastroradio berättar Mathias om arbetet bakom nya menyn, hur han tänker kring råvaror och varför lanseringen kommer just nu. Dessutom bjuder han på bästa pizzatipset.

Om Podcasten

En nyhetspodd om krog, mat och dryck. Här kan du lyssna på samtal med allt från producenter till kockar, krögare, sommelierer och bagare. Bakom podden står Tove Oskarsson Henckel, utbildad journalist och sommelier som arbetat 10 år som chefredaktör på Gourmet. Det här är podden för dig som vill hänga med i allt som händer i krog-, mat- och dryckesbranschen.