Avsnitt 68 Crister Svantesson och Jennie Benson på Le Petit Bistrot

Crister Svantesson är en nestor i krogbranschen. Han var med och introducerade det Nya franska köket i Sverige och drev legendariska restaurang Johanna i Göteborg tillsammans med Leif Mannerström. Sedan några månader tillbaka står Crister i krogköket på Restaurang Le Petit Bistrot i Ystad som han driver tillsammans med dottern Jennie Fredman Benson och hennes man Jonas. För Gastroradio berättar Jennie och Crister om hur det är att driva krog ihop, Jennie beskriver hur det var att växa upp i krogköket på Johanna och hur det har påverkat hennes liv. Crister delar med sig av anekdoter från kroglivet i Paris och så får vi veta varför Christer föredrar entrecote och ostron medan Jennie väljer något helt annat.

Om Podcasten

En nyhetspodd om krog, mat och dryck. Här kan du lyssna på samtal med allt från producenter till kockar, krögare, sommelierer och bagare. Bakom podden står Tove Oskarsson Henckel, utbildad journalist och sommelier som arbetat 10 år som chefredaktör på Gourmet. Det här är podden för dig som vill hänga med i allt som händer i krog-, mat- och dryckesbranschen.