Avsnitt 97 Mathias Dahlgren om Seafood Gastro

Under sommaren har Mathias Dahlgren och hans team stängt restaurang Rutabaga på Grand Hôtel i Stockholm. I lokalen huserar nu istället Seafood Gastro, en restaurang som fokuserar på fisk och skaldjur, men också andra växter och djur som lever i symbios med någon form av vatten som anka, sjöfågel och alger. För Gastroradio berättar Mathias Dahlgren om varför Seafood Gastro är hans mest exklusiva lansering någonsin, om förhoppningar, ambitioner och sökandet efter unik kvalitet. Dessutom funderar han över utvecklingen av Sveriges restaurangscen, Bocuse d'Or, kockars status och hur vi kan locka fler personer till restaurangbranschen.

Om Podcasten

En nyhetspodd om krog, mat och dryck. Här kan du lyssna på samtal med allt från producenter till kockar, krögare, sommelierer och bagare. Bakom podden står Tove Oskarsson Henckel, utbildad journalist och sommelier som arbetat 10 år som chefredaktör på Gourmet. Det här är podden för dig som vill hänga med i allt som händer i krog-, mat- och dryckesbranschen.