Forskaren: Om onyttiga/nyttiga livsmedel och hur farligt är salt för hälsan?

I det här avsnittet gästar näringsfysiologen, dietisten och obesitasforskaren Ingrid Larsson oss igen. Vi börjar med en genomgång av vår älskade krydda salt för att sedan tala om varför vi så gärna vill dela in och kategorisera livsmedel som antingen nyttiga eller onyttiga. Vad är "naturliga" livsmedel etc. Del 1 Hur mycket salt bör vi äta? Vilken typer av salt finns det? Vilka är bäst? Är Himalyasalt bättre än det vanliga bordssaltet? Det dolda saltet i färdigmaten Högt blodtryck och salt Del 2 Vad är det som avgör om ett livsmedel anses vara nyttigt eller onyttigt?

Om Podcasten

Vi fokuserar på ett vidare perspektiv av begreppet av ”hälsa” som berör både det psykiska, fysiska och sociala. Allt ifrån mer kunskapsorienterade inlägg om kost och träning till att träffa gäster som gjort olika livsstilsförändringar. Totte, är hälsocoach, PT, kostrådgivare online. Han är även alkohol -och drogterapeut (KBT) online.