125. Hur farligt är socker för barn egentligen?

Annie Guo, dietist och doktorand i pediatrik på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, ger neurotiska föräldrar svar på allt om mat för barn. Efter att ha genomfört en studie som analyserat kostinformation från 80 000 ettåringar i Sverige och Norge berättar Annie Guo om vilken typ av mat som är bäst att försöka få i sina barn.

Om Podcasten

Hälsa för ohälsosamma lyfter fram perspektiv på folkhälsa som sällan kommer fram i debatten, men som många funderar på. Kan man äta en påse chips om dagen utan att bli tjock? Är det bättre att vara en aktiv motionär och vara överviktig, än att sitta still och vara smal? Ska jag röka e-cigaretter eller snusa? Borde man sluta med kött och socker eller ingendera? Experter möts och ger svar på frågorna de inte brukar få. Och politiker försöker reda ut vad de egentligen vill uppnå och på vilket sätt. Hälsa för ohälsosamma produceras av EPHI – Environment and Public Health Institute (https://www.ephi.se) .