19. Krogen är lösningen för folkhälsan

Paolo Roberto som är programledare, krögare, matentusiast och fd. proffsboxare pratar mat och restaurangliv med stjärnkocken Sebastian Schauermann som startat egen snabbmatskedja Taku-Taku, som bara serverar veganmat. De enas om att fler krogar skulle kunna bota ensamheten som är det största hotet mot folkhälsa och ge folk bättre matvanor. Och att politiker borde stödja restaurangvärlden i syfte att få folk friskare och gladare, istället för att göra det svårt att driva krogar.

Om Podcasten

Hälsa för ohälsosamma lyfter fram perspektiv på folkhälsa som sällan kommer fram i debatten, men som många funderar på. Kan man äta en påse chips om dagen utan att bli tjock? Är det bättre att vara en aktiv motionär och vara överviktig, än att sitta still och vara smal? Ska jag röka e-cigaretter eller snusa? Borde man sluta med kött och socker eller ingendera? Experter möts och ger svar på frågorna de inte brukar få. Och politiker försöker reda ut vad de egentligen vill uppnå och på vilket sätt. Hälsa för ohälsosamma produceras av Marie Söderqvist (mailto:marie.soderqvist@ephi.se) från EPHI – Environment and Public Health Institute (https://www.ephi.se) .