AVSNITT 114: FEJKMATEN – Vad gör den moderna, processade maten med oss?
Vi borrar ner oss i den moderna, processade maten, som veckans gäst, biokemisten, journalisten och matdebattören Ann Fernholm kallar "Fejkmaten" (titeln på hennes nya bok). Högprocessade soppor, kex, sötade yoghurt, glass, choklad, vegokorv, flingor, energidrycker... allt som svämmar över i mathyllorna när man traskar runt i affären och skall plocka ihop vardagsmaten.På ytan vanlig mat, men med ingredienser som knappt går att utala och som gör oss sjuka.Vart är vi på väg? Och hur ska vi hitta tillbaka till en mer hälsosam, hållbar riktning framåt.Dessutom: Veckans planta är jordnöten och du får ett oprocessat recept på jordnötssmörsfyllda dadlar.PS: En annan spännande bok som ifrågasätter all den sockriga, processade maten och vad den gör med oss, är boken "Glukosrevolutionen", som kommer ut på Carinas förlag Yourlife Books. Förordet är skrivet av Maria. Läs mer och förbokade ditt ex här: https://www.adlibris.com/se/bok/glukosrevolutionen---balansera-ditt-blodsocker-och-forandra-ditt-liv-9789198764765En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.