AVSNITT 116: BARN OCH MAT – Hur kan man få hela familjen att äta mer hälsosamt?
Vi drömmer om att sätta oss ner tillsammans vid ett fint dukat middagsbord, med vällagad mat, tända ljus och nära samtal om dagen som varit. Men den som har barn vet att det finns många hinder på vägen. Veckans gäst, Ulrica Johansson är doktor i medicin/pediatrik, dietist och även gastronom. I sin forskning har hon bland annat riktat in sig på de allra minsta barnen och hur man introducerar bra matvanor – OTIS studien belyser hur fel mat tidigt i livet kan öka riskfaktorerna för sjukdomar. Hur ska vi tänka för att middagsbordet inte ska bli ett minfält? Vad kan man vinna på att barn lär sig bra matvanor när det gäller skydd mot framtida sjukdomar? Och vad betyder det för vagusnerven med en bra familjemiddag?Veckans recept: Citron- och korianderhummus perfekt för grönsaksdipp.En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.