AVSNITT 240: FETT! OLIVOLJA OCH MEDELHAVSKOST – NYA FORSKNINGEN SOM VISAR VARFÖR DET ÄR SÅ BRA

Häng med till Marias bondgård i Italien, där det snart är dags för olivskörd. Och möt veckans gäst, Clemens Wittenbecher, forskare på Chalmers, specialist på att mäta lipider (fetter) i blodet . Tillsammans med sina kollegor har han gjort en stor studie om hur människors blodfetter påverkas av fett i kosten och funnit att Medelhavskosten ger ett direkt positivt utslag. Hur ska man tänka om fett i mat?En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

I Hälsorevolutionen får du det senaste inom den internationella hälsoforskningen och antiinflammatorisk livsstil, speglat i de gamla beprövade hälsotraditioner som finns jorden runt. Mycket skratt, mycket kunskap, mycket inspiration. Det västerländska möter det österländska. Podden Hälsorevolutionen tar avstamp i Maria Borelius personliga, bästsäljande böcker om antiinflammatorisk livsstil (Hälsorevolutionen, Bliss och Förundran), men det är en pågående rörelse… Tillsammans med lyssnarna utforskar vi det nya hälsolandskapet med ett lika kritiskt som nyfiket öga. Vi har gäster som är forskare, läkare, entreprenörer, författare, kulturprofiler, vänner, kända, okända hälsoprofiler som är med och testar olika moment under resans gång. Och Maria delar generöst med sig av både egna misstag och framsteg.Vi som gör podden är Maria Borelius, vetenskapsjournalist, författare och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent. Vi brinner för att du ska känna dig ljusare, starkare, lugnare, gladare och få skina i just ditt liv. Din nya hälsoresa börjar nu! Kontakt: halsorevolutionenpodcast@gmail.com Följ oss gärna på Instagram: halsorevolutionen_podcast Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.