340. Bengt Persson: Proteinskifte från svenska åkrar

Om vi ska fasa ut vår köttkonsumtion är det ohållbart att förlita oss på sojaprotein - eller att frakta svenska grödor utomlands för att förädla dem. Bengt Persson är vd för Foodhills i Bjuv, som vill ändra på detta. Deras varumärke GroPro tar sig nu ut i det svenska livsmedelssystemet, bland annat i form av renodlat ärtprotein samt en egen ärtkorv utvecklad tillsammans med Culinar. Bengt är en tongivande profil i det svenska och växtbaserade ekosystemet som nu växer fram. Programledare: Christian von Essen // Inspelat under Nordic Future Food på Kistamässan. // Läs mer på hejaframtiden.se och missa inte fjärde numret av vårt magasin Framtidens hållbara matsystem som utkommer med distribution i DI den 30 juni 2022.  

Om Podcasten

Heja Framtiden är en podcast och plattform för framtidsfrågor. Här får du möta futuristerna som förutspår framtiden, entreprenörerna som bygger framtiden och eldsjälarna som representerar framtiden. Med många olika perspektiv läggs ett spännande pussel som aldrig blir färdigt, och oavsett vad vi tror om framtiden får vi aldrig sluta heja på den. Podden drivs av Christian von Essen i Stockholm. Läs mer på http://hejaframtiden.se Heja Framtiden is a Swedish podcast about the future. For all the English episodes, please check out http://hejaframtiden.se/category/english/