377. Jacqueline Dangoor Engdahl: Foodtech och växtbaserat i framtidens hållbara matsystem
Jacqueline Dangoor Engdahl har de senaste åren varit ansvarig för ICA Växa, kedjans stora satsning på svenska, växtbaserade produkter. Med ett brinnande intresse för foodtech och det hållbara skiftet navigerar hon vant mellan stort och smått i matsystemet, och efter att avsnittet spelades in står det klart att Jacqueline nu drar igång sitt eget konsultbolag Cena Ventures. Tanken är att stötta foodtech- och hälsobolag som vill in på den nordiska marknaden, liksom svenska bolag som vill exportera, med kapitalresning, märkning, go-to-market och mycket mer. I det här avsnittet pratar vi även om den dynamiska foodtech-scenen i Israel och vilka bolag som växer fram där. // Programledare: Christian von Essen // Inspelat i Kitchen Studio på Roslagsgatan 23 i Stockholm. // Läs mer på hejaframtiden.se och kolla in vårt fina magasin Framtidens hållbara matsystem.