Hem och Härd

Barnlängtan med Elisabeth Marttala

av Hem och Härd | Publicerades 5/17/2020

Idag talar Sofia och Freja med Elisabeth Marttala, som är
Ordförande i Facebook gruppen Längtan. Gruppen vänder sig till Svenska par som vill ha barn men som har fertilitetsproblem.
De senaste åren har Elisabeth och hennes man kämpat med att bilda en familj. De har genomgått 3 st missfall och 3 IVF försök.
www.längtan.com
@längtan
Anteckningar ifrån Elisabeth Marttala:
1. Vid min första graviditet fick jag barnmorska, dock var informationen väldigt bristfällig och inte anpassad till min ålder.
Det hon kunde ha rekommenderat är att jag skulle gjort ett tidigt UL. När missfallet hade skett så så lades ens personliga program ner. Ingen eftervård. Och tack och hej o återkom när du blir gravid igen.

2. I vecka 12 så var det KUB och det var i samband med det besöket jag fick ett missfall.

3. Ang aborter så har man statisk på hur många aborter som skett men ingen personlig data som t.ex hur många aborter har en person gjort etc.
Så i princip har man ingen personlig data över hur situationen blivit för individer som gjort abort framtill bara för ngt år sedan.

Musik:
Intro: Ikson - Reveal
Outro: BraveLion - Epiphany

Om Podcasten

Avslutad Podcast Hem och Härd

Vi gör en podcast för att uppmuntra Svenska kvinnor att söka en mer traditionell identitet och roll i samhället. Vi vill även ha en dialog om hur kvinnor på bästa sätt kan stödja dom män som kämpar för ett bättre samhälle.

Vi vill skapa en aktiv dialog om hur vi kan läka den idag djupt skadade relationen mellan män och kvinnor. Vi vill utforska hur vi ska kunna hjälpa män och kvinnor i Sverige idag att kunna knyta an med varandra på ett sätt som leder till långvariga, lyckliga, romantiska relationer av hög kvalitet, och i förlängningen av detta, harmoniska familjer med många barn.