304. Vårt samhälle har en kunskapsbrist hur vi överlever i utsatta miljöer, både vid kyla och värme. Vad händer i våra kroppar och hur skyddar vi oss på bästa sätt?

Vi bor i ett kallt land och hypotermi är något som kan leda till döden. Hur snabbt blir våra hus utkylda och vilka temperaturgränser finns det att ta hänsyn till innan vi blir tvingade att evakuera? Vilka åtgärder kan vi göra för att bromsa det förloppet i vår bostad. Men även om vi anses bo i ett kallt land blir sommaren även i Sverige varmare och varmare, i framtiden kanske inte kylan är det som bekymrar oss. Medverkande/material som hörs i podden: P3 Dokumentär, Tragedin i Anarisfällen - https://open.spotify.com/episode/54rjuUkPiePzfJkY0w4EyE?si=6fpVqRntTUejm28_sEEqfg Doktor Blund, Hypotermi med Otto Henriksson - https://open.spotify.com/episode/3zfeHR9N6BYyNxAxGbp3jD?si=kBzTBQkgS5CQ5sC7UZjY5Q P3 Dystopia, Den kommande Hettan - https://open.spotify.com/episode/5GSYqwQCtj6YS2bTNHff3B?si=td36xIcERRaKHWs9aWpKYw Du hittar eftersnack på detta avsnitt på www.patreon.com/hemberedskap Shownotes och länkar till medverkande ljudklipp på www.hemberedskap.se/avsnitt304

Om Podcasten

Den bästa kunskapen om hur du skall vara redo när krisen kommer. Anette Staaf, rådgivare i hemberedskap och Niklas Larsson, handledare i överlevnad. Vi ger dig våra bästa tips om hur du kommer vidare med din hemberedskap baserat på tillsammans 27 års erfarenhet som instruktörer inom de frivilliga försvarsorganisationerna och från skarpa insatser som exempelvis skogsbränder, pandemi, dåligt vatten och social oro.