#41 Julmat nu och då

Hur gör man egentligen sylta på ett grishuvud? I Hembygdspodden pratar vi julmatstraditioner nu och då. Jenny Svensgård, Annette Johansson och Monica Andersson har samlats i Gårdshult för att jämföra sina julmatsminnen och drömma om det kommande julbordet. Förresten, du missar väl inte Jul i Odensjö den 8 dec? Kl. 14-17. Music: https://www.purple-planet.com and Hembygdspodden

Om Podcasten

Berättelser från förr i tiden, berättade av både levande och döda i den småländska socknen Odensjö, Somliga hiskeliga och andra bara underbara. Podden ges ut av Odensjö Hembygdsförening och det är våra medlemmar som berättar. Idén bakom podden Alla skriver inte. Det är något vi lärt oss med åren. Det muntliga berättande är däremot starkt och levande i den här bygden. Varje gång kyrkklockorna ringer vet man att tusen historier gått i graven. Så hur fångar man dem innan de är borta? Det är tanken med den här podden. Att fånga historierna om ett annat liv och en annan värld, så som den såg ut på den tiden jorden brukades och djuren fyllde landskapet. Dofterna, bilderna och även skratten. För det är roligt att få vara med och lyssna. Vi vänder oss i första hand till en lokal publik. Man alla är förstås välkomna att lyssna. Vi tycker egentligen att varje by borde ha en podd. Visst skulle det vara spännande.