Hönsmamman's intervjupodd

Elin och Pär-Ola - Lönneholm's grisar

av Hönsmamman's intervjupodd | Publicerades 3/21/2019

 

I det här avsnittet åker jag till Lönneholms grisgård i Sölvesborg! Där besöker jag underbara och gästvänliga Elin och Pär-Ola som är riktiga glädjespridare och arbetsmyror.

Vi kom i kontakt med varandra förra sommaren då torkan tvingade mig att köpa halm på annan ort till mina får. Vi pratar om gårdens härliga utegrisar som jag också hälsar på.

Om ni någon gång sneglat på den danska fläskfilén i affären hoppas jag att det är slut på det nu, dom berättar hur bra svenska grisar har det i förhållande till ex. danska. Vi diskuterar också skillnaderna mellan att ta över en släktgård och köpa en gård utan tidigare lantbrukserfarenheter. Jag kan intyga att Lönneholmsgrisarna har det gött och ni får här information om deras köttlådekoncept!

Ett jättehärligt avsnitt där jag fick möjlighet att få lite tips från riktiga proffs när det kommer till min egen lilla grisbesättning Nu tycker jag ni ska trycka på play!

Om Podcasten

Jag heter Isabelle Karlström och i Hönsmammans intervjupodd kommer jag att bjuda in fantastiska och drivna företagare som alla började med en ide och som nu driver sina egna företag på landet, i mindre städer eller gäster som på något sätt har koppling till landsbygden. Den här podden passar alla som vill lära sig nya saker, är intresserade av det som händer utanför dom större städerna och kan vara en stor hjälp om du vill starta ett företag.