I Krig och Fred

Avsnitt 56: Ett samtal med Lars Gyllenhaal om elitförband och specialförband, svenskar i utländsk krigstjänst och skrivande

av I Krig och Fred | Publicerades 5/5/2019

Nu kan du lyssna på det femtiosjätte avsnittet av “I Krig och Fred”. I detta avsnitt hör du när jag pratar med författaren Lars Gyllenhaal om nyutgåvan av boken “Elitförband i Norden” som kommer ut i höst. Under samtalet pratar vi även om skillnaden mellan elitförband och specialförband, ryska elit- och specialförband, svenskar i utländsk … Continue reading "Avsnitt 56: Ett samtal med Lars Gyllenhaal om elitförband och specialförband, svenskar i utländsk krigstjänst och skrivande"

Om Podcasten

I Krig och Fred är en podcast om säkerhetspolitik och krisberedskap ur ett förklarande perspektiv. I podden kommer du att få höra intervjuer med alltifrån experter på olika säkerhetspolitiska områden så som till exempel privata militära företag och cyberkrigföring, till författare och andra kreatörer vars verk har koppling till säkerhetspolitik. Podcasten siktar helt enkelt på att belysa säkerhetspolitik ur olika vinklar och skapa en förståelse för hur det svenska säkerhetspolitiska maskineriet hänger ihop och fungerar.

Podcasten görs av Björn Wegner, i samarbete med Allmänna Försvarsföreningen.