I Krig och Fred

Avsnitt 58: Ett samtal med Magnus Ranstorp om våldsbejakande extremism, terrorism och terrorattentaten den 11 september 2001

av I Krig och Fred | Publicerades 8/21/2019

Nu kan du lyssna på det femtioåttonde avsnittet av “I Krig och Fred”. I detta avsnitt hör du när jag pratar med forskaren Magnus Ranstorp om våldsbejakande extremism och terrorism. Under samtalet pratar vi bland annat om hur situationen såg ut gällande den våldsbejakande extremismen och terrorismen under tidsperioden före terrorattentaten den 11 september 2001. … Continue reading "Avsnitt 58: Ett samtal med Magnus Ranstorp om våldsbejakande extremism, terrorism och terrorattentaten den 11 september 2001"

Om Podcasten

I Krig och Fred är en podcast om säkerhetspolitik och krisberedskap ur ett förklarande perspektiv. I podden kommer du att få höra intervjuer med alltifrån experter på olika säkerhetspolitiska områden så som till exempel privata militära företag och cyberkrigföring, till författare och andra kreatörer vars verk har koppling till säkerhetspolitik. Podcasten siktar helt enkelt på att belysa säkerhetspolitik ur olika vinklar och skapa en förståelse för hur det svenska säkerhetspolitiska maskineriet hänger ihop och fungerar.

Podcasten görs av Björn Wegner, i samarbete med Allmänna Försvarsföreningen.