I Krig och Fred

Avsnitt 61: Ett samtal med Oscar Jonsson om boken “The Russian Understanding of war: Blurring the lines between war and peace” och rysk säkerhetspolitik

av I Krig och Fred | Publicerades 11/24/2019

Nu kan du lyssna på det sextioförsta avsnittet av “I Krig och Fred” där jag pratar med doktor Oscar Jonsson som är vikarierande chef för tankesmedjan Frivärld. Oscar har varit med i podden tidigare i avsnitt 41 och berättat om sitt avhandlingsarbete som handlade om den ryska uppfattningen om krig och huruvida den hade genomgått … Continue reading "Avsnitt 61: Ett samtal med Oscar Jonsson om boken “The Russian Understanding of war: Blurring the lines between war and peace” och rysk säkerhetspolitik"

Om Podcasten

I Krig och Fred är en podcast om säkerhetspolitik och krisberedskap ur ett förklarande perspektiv. I podden kommer du att få höra intervjuer med alltifrån experter på olika säkerhetspolitiska områden så som till exempel privata militära företag och cyberkrigföring, till författare och andra kreatörer vars verk har koppling till säkerhetspolitik. Podcasten siktar helt enkelt på att belysa säkerhetspolitik ur olika vinklar och skapa en förståelse för hur det svenska säkerhetspolitiska maskineriet hänger ihop och fungerar.

Podcasten görs av Björn Wegner, i samarbete med Allmänna Försvarsföreningen.