3. Det gröna skiftet

Från tidigare avsnitt om konsumenttrender 2025 tittar vi nu istället ner på bordet – till våra tallrikar: vilka är människors drivkrafter och barriärer till att äta mer växtbaserat? I poddens sista avsnitt ska vi berätta om nuläge och framtidsprognos för resan mot ett hållbart och mer växtbaserat matsystem. Växa Tillsammans är en podcastproduktion från ICA. I avsnittet hörs Sara Rosendahl, kategorichef färskt vegetariskt på ICA, Richard Tellström måltidsforskare vid Stockholms Universitet samt Linn Söderström och Marion Ringborg från Garba.

Om Podcasten

För femte året i rad släpper vi på ICA en framtidsrapport, och årets rapport tar avstamp i ICA Växa – vår satsning på att öka andelen svenskproducerad, växtbaserad mat. Vi vill fortsätta öka takten i omställningen mot ett hållbart och mer växtbaserat matsystem. I årets framtidsrapport undersöker vi därför vad som krävs för att göra det och zoomar in på flera områden som på olika sätt är vägvisare för framtiden. I den här podcasten går vi på djupet kring några av de åtgärder som rapporten identifierar, och belyser några av de många spännande initiativ som finns i Sverige redan idag. Nya avsnitt släpps den 15, 22 och 29 april.