Inkluderingspodden med Marie Fall

Om könsbundna förväntningar och huruvida "allt" kommer ordna sig om kvinnor bara lär sig att ta för sig med Nanna Gillberg. Del 1 av 2.

av Inkluderingspodden med Marie Fall | Publicerades 10/10/2020

Nanna Gillberg, Phd, forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet gästar. Vi diskuterar maktstrukturer och att alla i ett samhälle är delaktiga i att upprätthålla rådande maktbalanser, hur föreställningar om den könstillhörighet vi tillskriver oss påverkar. Vi pratar om vikten av medvetenhet och hur man stegvis kan uppgradera jämställdhetskompetens. Samt att det ofta finns en förväntan på glättiga och peppande budskap, men att reell kunskap kanske är det som är peppande på rikt

Om Podcasten

Mekanismerna bakom inkluderande, jämlika, jämställda och balanserade organisationer utforskas av Marie Fall i samtal med modiga personer som gör skillnad på riktigt, mycket med fokus på det inkluderande ledarskapet. Olika aspekter av inkludering i arbetslivet diskuteras, såsom affärsmässiga, juridiska, filosofiska, psykologiska och humanistiska. Tanken är att du som lyssnar skall få med dig nya verktyg, insikter och inspiration efter varje avsnitt och att podden blir ett sätt för dig att hålla dig uppdaterad. Om DU vill kontakta mig så hör av dig på: marie@inkluderingspodden.se.