13. Att gräva guld i soprummet

Vill man ha det mest simpla, det som går att nå precis utanför dörren, de snabba kolhydraterna, så får man räkna med att gå upp i vikt. Om man gräver guld i soprummet får man acceptera blöjor och bajs på skyffeln. Om man fiskar i psykologernas, inspirationsföreläsarnas och de mentala tränarnas fiskevatten, får man nöja sig med sumpål på kroken. Är man däremot sugen på delikatessen, får man vara beredd att betala dyrt. Priset är prestigen och modet att säga förlåt, jag hade fel.

---

Therese Lindgren och Nicole Falciani är inläsare av ljudboksversionen. Det här är podcastversionen.

Allt fler unga tjejer och killar mår psykiskt dåligt. Det är för dessa som jag har skrivit min senaste bok "Jag dog och fick liv igen". En skönlitterär berättelse på ytan, med ett hoppingivande budskap bortom orden. Boken fungerar som en guidning för att kunna återfå välmåendet. Detsamma gäller den här podden.

Av och med Dennis Westerberg. Glöm inte att prenumerera på podden.

 

Om Podcasten

Min senaste bok, ”Jag dog och fick liv igen”, skiljer sig från andra böcker om psykisk ohälsa. Den tar sin utgångspunkt i en sann berättelse – nämligen min egen. Det finns det emellertid fler böcker som gör, alltså böcker som levererar självbiografiska skildringar. Skillnaden ligger inte där. Den ligger i att min bok erbjuder en lösning – en väg ur oron, ångesten, panikattackerna och de plågsamma depressionerna. Min egen resa, invävd i en skönlitterär berättelse. Min bok skänker läsaren en vägkarta, från mörker till ljus. Från helvete till himmel. Och den är dessutom skriven för de unga. För dem som ska ta över. För dem som ska bygga en kärleksfull och vacker värld. Då är det helt avgörande att ha ro i sinnet. Min bok erbjuder denna ro. Detsamma gäller den här podden. Lite tokigare än boken dock.