35. Sötärta

Ett precis lagom långt avsnitt om mer eller mindre söta ärter: gröna, gula, violetta, platta, rundlagda samt trångbodda ärter längs hela skalan från klängiga tremetersbjässar till pyttesmå pysslingar för kruka. Ärter vi minns, ärter vi glömt, spanska ärter, skånska ärter, livets löjligaste matupplevelse, Sara Bäckmo (igen), en utlånad saftcentrifug, tvenne fantasifakturor och fibervävens förträfflighet – kort sagt nästa allt du möjligen kan ha nytta av att veta när du ska odla och äta ärter. Och det ska du ju. Mycket nöje! Veckans flygfä: Ärtsångare (igen)

Om Podcasten

Sveriges bästa matskribenter om odling. Vad kan man odla, hur gör man då och vad ska man laga av det man odlat? Matskribenterna Lotta Lundgren och Tove Nilsson möts i ett samtal över en råvara i taget och pratar ut om sina egna erfarenheter, succéer och misslyckanden, från sådd till skörd. Kunnigt och pedagogiskt berättar de hur du förvarar, konserverar och förädlar din egenodlade mat, och delar med sig av sina bästa idéer och recept. En odlingspodd för nybörjare, entusiaster och alla andra som vill äta och laga godare mat.  Poddens recept hittar du på jordkomissionen.se. Där finns även Odlingsskolan med sammanfattande artiklar i några av de ämnen som Lotta och Tove pratat om.Vill du också säga något? Ställa en fråga, be om ett förtydligande, önska ett ämne eller bara berätta något som de borde känna till? Skriv till Lotta och Tove på jordkommissionen.se