344.- Energi & blodsocker med Ewa Meurk
Vi behöver förstå hur kroppen lagrar och omsätter energi för att äta och leva på ett sätt som ger en jämn energiförsörjning över dagen utan ett skadligt svängande blodsocker. När kroppen har fått en försämrad förmåga att omsätta det vi äter till energi så lagras det i form av fett. Hur kroppen hanterar den energi vi äter är individuellt men hormonet insulin är nyckeln. Högt blodsocker över lång tid är ett tecken på att cellerna kan ha blivit insulinresistenta och det kan skada våra hjärt- och kärlsystem. Att förstå vad som påverkar vårt blodsocker och känna igen tecknen på att kroppen inte har rätt byggstenar är basen för frisk metabolism. Åsa Melin träffar Ewa Meurk som har förmågan att förklara tydligt och i avsnittet får vi veta mer om faran med blodsockersvängningar, hur vi undviker dem, varför vissa är mer benägna att gå upp i vikt än andra, varför man kan känna sig energilös trots att man äter och vad skillnaden är på hunger och sug. Den goda nyheten är att alla kroppar kan läka och att det finns många smarta knep! Avsnittet ger svar på en rad återkommande frågor och publicerades ursprungligen som avsnitt 284. Läs mer på www.klimakteriepodden.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.