Till Kockpodden

Frida Ronge

Av Kockpodden

Avsnittet publicerades: 11/15/2018

Frida Ronge är den 33-åriga fiskhandlardottern från västkusten som blev gastronomisk ledare på succérestaurangen Tak i Stockholm. Trots sin unga ålder är Frida är en förebild och entreprenör i branschen, hon gillar gin och tonic och älskar sitt jobb särskilt mycket på fredagar klockan nio. Vi pratar om hennes uppväxt, var hennes nästintill besatthet av fisk och det japanska köket kommer ifrån samt hennes tvivel på sin egna prestation. Det här avsnittet spelades in under Årets Kock-finalen i Kungliga tennishallen. Samtalsledare: Alf Tumble Producerat av: 2AM

Om podcasten

Deras yrke har gått från lågstatus till stjärnstatus - våra kändiskockar har blivit dom nya rockstjärnorna. I Kockpodden möter vi Sveriges stjärnkockar, som numera även kan kalla sig både influencers och entreprenörer. Vi pratar om det ofta intensiva livet som professionell kock och om den ibland tuffa vägen dit. Existerar den hårda jargongen i restaurangköken fortfarande och hur det ser ut med jämställdheten? Självklart pratar vi också en hel del om hållbarhet och om vikten av rätt råvaror för den perfekta matupplevelsen. Nytt avsnitt varje torsdag!