Till podcasten

Mathias Dahlgren - Kockpodden

Avsnittet publicerades: 11/8/2018

Mathias Dahlgren 49 år, är den norrländska kocken och krögaren som flyttade till Stockholm och via prisade restauranger som F12 och Bon Lloc intog Grand Hotel. Mathias är den enda svensk som vunnit matlagningens världsmästerskap Bocuse d’Or - och med Michelinstjärnor och ett branschdrivande, grönt nytänk är han många kockars förebild. Idag driver han restaurang Rutabaga där han lyfter grönsakerna till nya höjder. Vi pratar om är hur glamoröst livet egentligen är bakom en sådan otrolig framgång. Och om man efter så lång tid i en sån tuff bransch börjar fundera över sitt yrkesval. Det här avsnittet spelades in under Årets Kock-finalen i Kungliga tennishallen. Samtalsledare: Alf Tumble Producerat av: 2AM

Om podcasten

Deras yrke har gått från lågstatus till stjärnstatus - våra kändiskockar har blivit dom nya rockstjärnorna. I Kockpodden möter vi Sveriges stjärnkockar, som numera även kan kalla sig både influencers och entreprenörer. Vi pratar om det ofta intensiva livet som professionell kock och om den ibland tuffa vägen dit. Existerar den hårda jargongen i restaurangköken fortfarande och hur det ser ut med jämställdheten? Självklart pratar vi också en hel del om hållbarhet och om vikten av rätt råvaror för den perfekta matupplevelsen. Nytt avsnitt varje torsdag!