Till podcasten

Paul Svensson - Kockpodden

Avsnittet publicerades: 12/6/2018

Hela Sveriges Paul Svensson är 44-år, trebarnspappa och kreativ ledare för världens bästa museirestaurang, Fotografiska, och nystartade pop up-restaurangen ReTaste. Många känner Paul genom TV-rutan där han gärna pratar om bättre skolmat, hållbarhet och vägen mot noll matsvinn. Han säger själv att han inte vill bli bäst – bara bli bättre – och titulerar sig själv som planetskötare. Vi pratar om barndomen, blygheten och skräcken för att misslyckas. Vi pratar också om var denna enorma passion för hållbar utveckling kommer ifrån samt om Paul någon gång funderat över en karriär i politiken. Det här avsnittet spelades in under Årets Kock-finalen i Kungliga tennishallen. Samtalsledare: Alf Tumble Producerat av: 2AM

Om podcasten

Deras yrke har gått från lågstatus till stjärnstatus - våra kändiskockar har blivit dom nya rockstjärnorna. I Kockpodden möter vi Sveriges stjärnkockar, som numera även kan kalla sig både influencers och entreprenörer. Vi pratar om det ofta intensiva livet som professionell kock och om den ibland tuffa vägen dit. Existerar den hårda jargongen i restaurangköken fortfarande och hur det ser ut med jämställdheten? Självklart pratar vi också en hel del om hållbarhet och om vikten av rätt råvaror för den perfekta matupplevelsen. Nytt avsnitt varje torsdag!