Till podcasten

Tommy Myllymäki - Kockpodden

Avsnittet publicerades: 12/13/2018

Tommy Myllymäki, 40-årig jönköpingsbo, trebarnspappa, hängiven löpare och kanske framförallt kock och flitigt anlitad restauratör. Tommy har tävlat stort och vunnit stort. Efter lyckade restaurangkoncept i Julita, Jönköping och Katrineholm ligger det stora nya krogprojektet på Djurgården i Stockholm. Vi pratar bland annat om hur man får ihop dagar med pendling mellan flera jobb i Stockholm och familj i Jönköping utan att slitas itu. Tommy reder dessutom ut lite vett och etikett på restaurangen, vad får man som gäst göra och inte? Får man dela en biff och bea på två? Och hur funkar det egentligen med dricks i Sverige? Det här avsnittet spelades in under Årets Kock-finalen i Kungliga tennishallen. Samtalsledare: Alf Tumble Producerat av: 2AM

Om podcasten

Deras yrke har gått från lågstatus till stjärnstatus - våra kändiskockar har blivit dom nya rockstjärnorna. I Kockpodden möter vi Sveriges stjärnkockar, som numera även kan kalla sig både influencers och entreprenörer. Vi pratar om det ofta intensiva livet som professionell kock och om den ibland tuffa vägen dit. Existerar den hårda jargongen i restaurangköken fortfarande och hur det ser ut med jämställdheten? Självklart pratar vi också en hel del om hållbarhet och om vikten av rätt råvaror för den perfekta matupplevelsen. Nytt avsnitt varje torsdag!