- Kul hattar och jonglerare - det stora geografiavsnittet -

Sara kommer ut som SD och Sibille är geografiskt blind. Det är temavsnitt!!! Geografi!!!

Som På spåret fast minus journalister från DN-kultur samt inklusive många faktafel!

Det blir strukturerat, rörigt, blandband, plugghästar, kulturskola och statistik.

Det konstateras att man inte är färdig när man är 20 år och att tvivel är av godo. Tvärsäkerheten är liksom inte… alltid bra.

Sara går igenom samtlig statistik om den svenska kulturskolan, konstaterar att hela Sverige bör leva, pratar om ekonomisk historia, gröna vågen, frikyrkor, borgerlig kultursyn, studiecirklar i Kant i Bergslagen,  det svenska popundret från Sveriges mellanstora städer, jeans-snus-kött-och-potatis-keps-rock, Takida, Matti Alkberg och Eddie Meduza.

Geografi är också hem, att höra till eller aldrig känna sig hemma. Sibille tar fram asken av tidsmaskiner- vackra blandband med minnen från tidigt 2000-tal. Blandband som kärleksbrev, blandband som påminnelser om att stanna på fest i London och skita i att flyga hem, blandband som i att känna sig hemma när en är på resande fot - på cykel, bil, tåg eller tunnelbana.

Och livets stora frågor:

Vart i världen ska en vara?

Kan en bli profet i sin egen hemstad?

Och så ställer vi lite brännande frågor till Örebro och Västerås!

Orter som nämns, bland annat:

Luleå, Västerås, Ångermanland, Sorsele, Växjö, Stockholm, Nyland, Jokkmokk, Svenljunga, Göteborg, Rättvik, Borlänge, London, Sundsvall, Ljungaverk.

Om Podcasten

Musikerna Sibille Attar och Sara Parkman pratar gager och gåshud, konst och politik, punk och folk och allt som rör sig däremellan. Stötta oss här: https://www.patreon.com/kadhp