Till Kulturtanten

Kulturtanten #5 - Sven Nordqvist

Av Kulturtanten

Avsnittet publicerades: 4/29/2016

Sven Nordqvist är en av Sveriges mest kända barnboksförfattare- och illustratörer. Många av oss har vuxit upp med hans karaktärer och bildvärldar i böcker som Pettson och Findus, Nasse hittar en stol och Var är min syster. Han har även fått Augustpriset för Var är min syster, skrivit böcker Agaton Öman, Lisa väntar på bussen och Minus. Han har skapat uppskattad barnkultur på uppdrag av andra författare och bland annat illustrerat Jujja Wieslanders Mamma Mu.

Sven är just nu aktuell med en stor utställning på Dunkers kulturhus i Helsingborg - Pettson & Co. Den står fram till den 22 januari 2017 och är en interaktiv utställning där hela familjen kan vara med. Gå in i Pettsons verkstad, krama Nasse och träffa Mamma Mu med flera. 


I podden pratar vi med Sven om kreativitet, hans skapande, hur idéerna växer fram och vilka tips han har att ge den som är sugen på att skriva för barn. 


Vi som gjort podden heter Max Lennartsson (teknik/ljud) Mårten Vennelin (klippning) och Viveka Nilsson (intervjuare)

Ansvarig utgivare: Mattias Orre


 

Om podcasten

Kulturtanten är kulturens nya röst i den digitala etern, en öronöppnare för kulturen i Helsingborg. Varje avsnitt är en ny intervju med en aktuell kulturpersonlighet.