Kvinnodjuren

Ep 9: Rasism i nyhetsfödet

av Kvinnodjuren | Publicerades 6/16/2020

I detta avsnitt fokuserar vi på de senaste veckornas mediefokus på rasism och antirasism. Vi pratar så klart om George Floyd och Black Lives Matter, vikten av intersektionalitet och Seitanfoods sammanbrott.


Det är viktigt att vi alla fortsätter utbilda oss inom detta ämne, det är allas vårt ansvar. Här är några resurser:

Instagram: @action4humanity_sv, @svartkvinna, @svarthistoria

Poddar: Raseriet (@raserietpodden) Good Ancestor Podcast (@goodancestorpodcast)

Dokumentärer (Netflix): 13th, Explained: Racial wealth gap

Filmer: Get out, BlackKklansman

Ted talks: The urgency of intersectionality, We need to talk about injustice

Serier (Netflix): Dear white people, When they see us, Malcolm X, Orange is the new black

Böcker: Me and white supremacy (Layla F Saad), Slumpens barn (Amat Levin som driver @svarthistoria), How to be an anti-racist (Ibram X. Kendi)


Följ oss på Instagram, @kvinnodjuren, eller maila oss på kvinnodjuren@gmail.com om du har frågor, tankar eller tips till oss.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Om Podcasten

Kvinnodjuren med Lina och Josephine är en samtalspodd där vi utforskar mer eller mindre viktiga ämnen utifrån våra perspektiv som veganfeminister. Kvinnodjuren är till för alla, egentligen, som är nyfikna på att leva ett snällt liv. Mot sig själv, mot andra människor, andra djur och jorden vi bor på. Vi kommer göra korta avsnitt i olika serier där vi diskuterar hur vi kan göra just det, och vi kommer även undersöka sambandet mellan olika förtryck, till exempel hur just feminism och djurrätt hänger ihop.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.