#155 Geografiska matvarumärken - smaken av framgång

Visste du att lukt och smak är våra äldsta sinnen? Och att det är på dem vi bygger våra minnen och känslor. Den här gången ska vi prata mat och hur vissa matvaror förknippas med olika platser. Det som kallas geografiska matvarumärken. Du känner kanske till Västerbottenost, Hönökaka, Kalix löjrom och Hernö gin. Närproducerade livsmedel blir allt mer populära. Och de är en outnyttjad potential för Sveriges olika landskap att utveckla sitt varumärke, stolthet och känsla genom mat och livsmedel. Men hur kan man arbeta för att utveckla fler svenska, regionala matvarumärken? Vad krävs för att det ska bli framgångsrikt? Och hur kan lokala matproducenter dra nytta av kopplingen till den egna hembygden?

Om Podcasten

Podden bortom storstan med Sveriges landsbygder i fokus. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Landet produceras av Landsbygdsnätverket.