40. Mattanken - offentliga måltider i framkant
Hur hänger den offentligt upphandlade maten ihop med landsbygdsutveckling och ökad tillväxt? Och varför är det så viktigt att just offentliga måltider är hållbara genom hela kedjan - från jord till bord? Lyssna när Landet fördjupar sig i det nationella projektet Mattanken som är en digital plattform, ett nätverk och ett samarbete med syftet att öka andelen offentlig mat som uppfyller kraven på hållbar produktion och konsumtion. Medverkande: Eva Sundberg, kostekonom på Livsmedelsverket, Pirjo Gustavsson, företagarcoach LRF Dalarna och Örjan Brinkman, ordförande för Sveriges konsumenter. "Vi vill ta vara på den potential som finns i de offentliga måltiderna för att få till en samhällsutveckling som går åt rätt håll och som kan bidra till landsbygdsutveckling" Eva Sundberg "Det gäller att det är hållbart hela vägen, men det handlar också om tillväxtmöjligheter" Pirjo Gustavsson ”Att den offentliga maten går före när det gäller hållbarhet, näring och kvalitet är otroligt viktigt ur ett konsumentperspektiv” Örjan Brinkman