83. Svensk kyckling fick underkänt - men var det rätt? 

Svensk konventionell kyckling fick rött ljus av Världsnaturfonden WWF när de uppdaterade sin köttguide för ett drygt år sedan. WWF tyckte att konsumenterna skulle välja bort fågeln. Nyheten fick stor uppmärksamhet – men vad hände sen? Påverkades försäljningen av svensk kyckling? Och vilket genomslag fick de nya rön som branschorganisationen Svensk Fågel gick ut med under våren? I det här avsnittet av Lantbrukspodden får vi veta om de båda sidorna i debatten närmat sig varandra. I studion Anna Richert, senior matexpert på WWF Sverige, och Jenny Andersson, kycklinguppfödare och ordförande i Svensk Fågel. Land Lantbruks reporter Göran Berglund leder samtalet. Har du synpunkter eller förslag på ämnen och gäster till podden? Mejla oss på lantbrukspodden@landlantbruk.se.

Om Podcasten

Vi djupdyker i ämnen som berör lantbrukare i dag. Det blir intervjuer med spännande personer inom de gröna näringarna och diskussioner kring aktuella ämnen. Har du tips eller synpunkter på det som tas upp? Kontakta oss gärna på lantbrukspodden@landlantbruk.se