#27 Wolfgang Puck – Matvärldens Arnold Schwarzenegger

Wolfgang Puck kanske är matvärldens svar på Arnold Schwarzenegger, varför? Jo, född och uppvuxen i Österrike, drog till USA där han jobbade sig upp, byggde sitt imperium och blev en kändis bland kändisarna. Sounds familiar? Hans legendariska lyxkrog Spago i Los Angeles blev något slags Mekka för kändiseliten och Wolfgang blev polare med de flesta av dem. Därpå sägs det att han är uppfinnaren till fryspizzan och att den legendariska Johnny Carson har ett finger med i spelet. Och som löken på laxen gör Wolfgang även maten till Oscarsgalan sedan 25 år tillbaka där över 25.000 måltider serveras varje gala. Ja du hör ju, Wolfgang Puck lär vara den kändaste kocken du (förmodligen) aldrig hört talas om. I avsnittet berättar även Niklas om hur det var att jobba just på Oscarsgalan med Wolfgang och varför det sket sig med sparrisen! Stort tack till HelloFresh och ELON som gör podden möjlig!

Om Podcasten

Vill du kombinera den allra senaste forskningen kring mat och livsstil med läckra rätter som får det att vattnas i munnen? Krögaren och TV-kocken Niklas Ekstedt har tillsammans med den prisbelönade journalisten och författaren Henrik Ennart gett ut flera böcker som stakat ut vägen mot framtidens mat och hälsa, däribland Happy Food som blivit en internationell bestseller. När de träffas slutar de aldrig att prata. Här är podden där dom bubblar på om stort och smått, trevligt och ibland lite kaxigt, hela vägen från tarmbakteriernas roll och varför en del blir så orättvist friska och långlivade till hur du lagar till den där alldeles extra goda maträtten som till råga på allt är hälsosam. Leva gott! produceras av Poddagency