139. Nutrition för distanser från 800m till maraton
I det hundratrettionionde avsnittet av ”Maratonlabbet - en podcast om löpning” pratar vi om nutrition inför och under lopp på distanser från 800 meter till maraton. Till vår hjälp har vi Tobias Christensson som är ”Head of nutrition” på Maurten. Han berättar vad forskningen säger om koffein, nitrat, bikarbonat, kolhydrater och salter, och ger även exempel från sina ”fältstudier” av toppidrottare som bland andra Nils van der Poel och Kristian Blummenfelt. Han ”hintar” också om en ny produkt som är på väg att lanseras men som redan har använts för att ta flera OS-guld, och som Kilian Jornet intog under sitt rekordlopp på UTMB nyligen. Erik berättar också om sin energiplan för EM i 24-timmars och redogör för sin värmeträning där han cyklar i regnställ på gymmet. Och så blir det lite snack inför Stockholm Halvmarathon den 17 september. Följ Maratonlabbet under hösten om ni vill höra om Erik lyckas ta dubbla medaljer på EM i 24-timmarslöpning i september, och om Johan kan SM-kvala på maraton i december.Rabattkoder från avsnittet:15% rabatt på Saysky - maratonlabbet15 - www.saysky.eu - (gäller till och med 11 september)20% på Sthlm Halvmaraton - RSHM20 - www.stockholmhalvmarathon.se - (t o m 11 september)