#157: Anders Södergren, en levande längdåkningslegend

Av Maratonpodden

Avsnittet publicerades: 11/15/2019

Beskrivning

2008 var Anders Södergren i sitt livs form och kände sig oövervinnerlig. Då kom bakslaget: misstänkt testikelcancer. Himmel förvandlades snabbt till helvete. Ändå vägrade Anders Södergren att vika ner sig, träningen hjälpte honom att orka fortsätta framåt. 

Jag drog till Östersund för att träffa en av våra mest folkkära längdåkare och vi pratar om hur han motiverar sig att fortsätta träna stenhårt trots avslutad elitkarriär, hans upplevelse av Ötillö som han genomförde tidigare i år, nackdelen med att vara benåkare och inte stakningexpert, löpning och konkreta tips på träningsupplägg, New York Marathon – plus en MASSA annat.

Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur tionde avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic – med mig som programledare. Den här gången möter jag sockerberoendeterapeuten Kicki Käller, som berättar om hur hon lyckades ta sig ur sitt eget beroende samt ger råd till andra i samma situation. Riktigt intressant! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. 

Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic.

Följ Maratonpodden på Facebook
Följ Maratonpodden på Instagram

Om podcasten

En podcast om uthållighetssporter ledd av journalisten och författaren Petra Månström.