#316: Hälsoeffekterna av vegankost med forskaren Inger-Cecilia Mayer Labba
Vad är det viktigaste man bör tänka på när det kommer till att äta veganskt? Bör man ta kosttillskott och vilka i så fall? Och hur hälsosam är egentligen vegansk kost? Ett mycket intressant och lärorikt samtal med Inger-Cecilia Mayer Labba, som har forskat på det gröna proteinskiftets påverkan på hälsan. Hon berättar också om sin egen resa från vegan till att med tiden introducera lite kött i sin kost, om den ibland ganska otillåtande stämningen i veganvärlden och om olika näringsbehov mellan olika åldrar och kön. Vi kommer också in på processad veganmat, varför processat inte alltid behöver vara dåligt och vad som skulle behövas för att öka näringsvärdet, inhämtning av information om vegankost och mycket, mycket mer. Tack för att du lyssnar!Följ Maratonpodden i sociala medier:Instagram: https://www.instagram.com/maratonpoddenFacebook: https://www.facebook.com/maratonpoddenFölj Petra:Instagram: https://www.instagram.com/maratonpetra Vill du lyssna reklamfritt? Då är du välkommen till Spring med Petra & CO+. Det kostar 23 kronor i månaden plus moms (29 SEK ink moms) och du kan självklart avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer här: https://plus.acast.com/s/maratonpodden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.