Köksfadäser, Mannerströms begravda kycklingar och vegansk black metal-matlagning

I veckans show tittar Marika Carlsson närmare på vår tids vurm för matlagning - i kokböcker, i tv och på nätet.

Marie Söderqvist, vd på branschorganisationen Livmedelsföretagen, förklarar varför en kokbok inte längre bara kan vara en receptsamling, utan snarare en statusmarkör. Den legendariska krögaren Leif Mannerström berättar om varför det måste tävlas så mycket i matlagningsprogram nuförtiden och bjuder även på historien om 12 extremt välstekta kycklingar som han begravde. Tv-skribenten och matlagningsprogramfantasten Ida Kjellin guidar till de bästa och knäppaste matlagningsprogrammen som inte sänds i vanlig tv, utan bara finns på nätet. Dessutom får vi höra lyssnarnas värsta köksfadäser. Smaklig spis! Bisittare: Hanna Hedlund Publik- och webbredaktör: Ronnie Ritterland Ljudtekniker: Jacob Lalér Redaktör: Maja Åström Producent: Tommie Jönsson

Om Podcasten

Marika i P4 är ett personligt och underhållande program med fredagskänsla. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Ansvarig utgivare: Daniel af Klintberg