Avsnitt 14 - Framtidens mat

I veckans avsnitt av Matsamtalet pratar vi om outnyttjade resurser. Finns det något vi skulle kunna äta mer av? Skulle vi till och med kunna äta varandra? Sigrid Barany går så långt att; “Om jag blev erbjuden att äta moderkaka skulle jag göra det” Sigrid och Johan Hedberg pratar med innovationsgurun Jakob Söderström om insekter som framtidens proteinkälla och det kulturella problemet med att äta människa med Richard Tellström. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

Matprofilerna Sigrid Barany och Johan Hedberg går in på djupet i små och stora men lika viktiga frågor som alla handlar om mat. Med Matsamtalet vill vi få fler att tänka på vad vi äter och var maten kommer ifrån. Och prata med varandra om det. För finns det egentligen ett viktigare samtalsämne än mat? Vi pratar om råvaror som ägg, mammas mat, om kolhydrater, om kakor av bröstmjölk, om att äta insekter och varandra! Ibland ringer vi en expert för att få veta mer. Vi diskuterar dagens och morgondagens matproduktion, och på köpet får du massor av matlagningstips och en hel del annat du borde tänka på om just mat. Välkommen in i samtalet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.