Avsnitt 33 - Råg i ryggen

Johan ”Matgeek” Hedberg gjorde tidigare kruskakliet sexigt - nu är det dags för rågen! Han och Sigrid Bárány pratar karelska piroger och rågad lyxtopping i ett helt avsnitt om råg. Rågbrödet har gått från hälsokost till trendhyllan och fått en renässans. Matsamtalet är rågat med rågexperter, rågtips och visste du att rågen mättar mer? Lyssna och lär dig mer om hur man kan laga mättande mat med råg. Missa inte när Sigrid får rågfeeling och läser Vilhelm Moberg i slutet av programmet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

Matprofilerna Sigrid Barany och Johan Hedberg går in på djupet i små och stora men lika viktiga frågor som alla handlar om mat. Med Matsamtalet vill vi få fler att tänka på vad vi äter och var maten kommer ifrån. Och prata med varandra om det. För finns det egentligen ett viktigare samtalsämne än mat? Vi pratar om råvaror som ägg, mammas mat, om kolhydrater, om kakor av bröstmjölk, om att äta insekter och varandra! Ibland ringer vi en expert för att få veta mer. Vi diskuterar dagens och morgondagens matproduktion, och på köpet får du massor av matlagningstips och en hel del annat du borde tänka på om just mat. Välkommen in i samtalet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.