Maribor-HJK 0-2 | Eurooppa-liigan 3. karsintakierros (1. osaottelu) 4.8.2022

HJK kävi Sloveniassa hakemassa kiinnityksen tämän vuoden lohkovaiheeseen. Klubi kaatoi Mariborin vieraskentällä 2-0. Erinomaisesti mennyt toinen puoliaika petasi herkullisen asetelman ensi viikon ratkaisevaan kotipeliin. Otteluparin voittaja jatkaa Eurooppa-liigan play-off kierrokselle ja sen myötä vähintään Ägä-cupin lohkovaiheeseen. Poissaolojen riivaamana matkaan lähtenyt Klubi onnistui pitämään pelin hienosti näpeissään. Varsinkin toinen puoliaika oli poikkeuksellisen hallittu esitys. Pelin ensimmäiset 45 minuuttia olivat tasaista vääntöä, molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä maali. Tauolle lähdettiin kuitenkin 0-0 tasatilanteessa.  Puoliajalla tehdyt muutokset ja pelaajavaihdot käänsivät pelin pian Klubin eduksi. HJK sai pelin hallintaansa iskemällä nopeasti 1-0 maalin, joka oli puhdasta jalkapalloerotiikkaa. Hyökkäys alkoi siitä, kun Lingman pyöräytti itsensä hienosti vapaaksi omalla kenttäpuoliskolla ja syötti eteenpäin puoliajalla sisään vaihdetulle Atomille. Huimassa vireessä ollut japanilainen lähetti pallon tyhjään tilaan juosseelle David Brownelle ja siitä alkoi varsinainen alkoi euromaali-show, jossa Browne jätti koko Mariborin puolustuksen hölmistyneenä kantapäilleen. Ensin hän vei oman puolustajansa kahville, syötti sitten Hostikalle, joka puolestaan tarjoili pallon kantapäällä/jalanpohjalla takaisin Brownelle. Siitä vielä pari askelta ja vasurin veto alakulmaan - silkkaa seksiä. Johtoasemaan päästyään HJK pelasi erittäin viisaasti. Jalka ei noussut kaasulta, mutta peli onnistuttiin jäähdyttämään sopivasti. Mariborille ei annettu enää mahdollisuutta päästä kyytiin mukaan. Kun lukemat saatiin vielä toisen upean maalin seurauksena kasvatettua 2-0 johdoksi, slovenialaisilta hukkui viimeisetkin menohalut. Klubi surffasi turvallisesti voittoon.