Avsnitt 12: Dennis Bejedal, Norrbottens Destilleri.

På Norrbottens Destilleri i Töre, Kalix, produceras riktig premium gin. Första produkten lanserades i november 2019 och förra året blev de en av Sveriges mest prisbelönta giner. Bakom framgångarna finns noga utvalda lokala råvaror, en långsiktig affärsplan och strategisk storytelling som sticker ut. Men att Stockholmaren Dennis skulle hamna i Norrbotten, nej det var inte planerat. För 10 år sedan gillade han inte ens gin! Hör mer om hans resa och tankar kring framgångsrika samarbeten i livsmedelsbranschen i det här avsnittet av Nära Mat podden. Programledare: Hulda Wirsén, Länsstyrelsen i Norrbotten. 

Om Podcasten

Nära Mat podden - Företagslyftet lägger fokus på strategisk företagsledning. Podden bjuder på samtal med drivna producenter, kreativa entreprenörer och spännande landsbygdsföretagare i norr. Vi vill inspirera fler att ta klivet in i livsmedelsbranschen samt att lyfta goda exempel på landsbygdsföretag som vill dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter kring företagsledning. Podden är en del i arbetet med Norrbottens livsmedelsstrategi Nära Mat. Programledare är Hulda Wirsén, samordnare för Nära Mat på Länsstyrelsen i Norrbotten. Producent och tekniker är journalisten Malin Winberg.