Avsnitt 2: kokboksförfattaren Per Huuva, Liehittäjä Övertorneå

Är inälvsmat den nya framtidsmaten? Det menar Per Huuva som skrivit den omtalade kokboken Aitta, om samiska och tornedalska maträtter. Han ser det mer som en klokbok och vill inspirera andra till att ta vara på allt en råvara kan ge. För boken mottog Per Huuva Ragnar Lassinanttis Kulturpris 2020! Programledare: Hulda Wirsén, samordnare för Nära Mat, Länsstyrelsen i Norrbotten. 

Om Podcasten

Nära Mat podden - Företagslyftet lägger fokus på strategisk företagsledning. Podden bjuder på samtal med drivna producenter, kreativa entreprenörer och spännande landsbygdsföretagare i norr. Vi vill inspirera fler att ta klivet in i livsmedelsbranschen samt att lyfta goda exempel på landsbygdsföretag som vill dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter kring företagsledning. Podden är en del i arbetet med Norrbottens livsmedelsstrategi Nära Mat. Programledare är Hulda Wirsén, samordnare för Nära Mat på Länsstyrelsen i Norrbotten. Producent och tekniker är journalisten Malin Winberg.