Avsnitt 21: Lisa Hellmér, grundare Pensionatet i Piteå

Kreativitet, arbetsglädje och nya perspektiv om lokalproducerad mat på caféer och hotell är några av samtalsämnena när vi hälsar på hos Lisa Hellmér, grundare av Pensionatet i Piteå. Lisas dröm om att skapa en plats som kittlar själen blev verklighet för snart 10 år sedan och idag består verksamheten av café, restaurang, pensionat, konferens och butik. Nu bygger de ut igen och i det här avsnittet får du också ta del av Lisas kloka tankar kring att skapa mer stolthet i livsmedelsbranschen.  "Våra blåbär är världsunika, hur kommer det sig att vi lägger dem i en trelitersplastpåse och sätter på en ful hemma-ettikett. Vi kan höja stoltheten genom att gestalta produkten på ett bättre sätt." berättar Lisa i Nära Mat-podden. Programledare är Hulda Wirén, Länsstyrelsen i Norrbotten. 

Om Podcasten

Nära Mat podden - Företagslyftet lägger fokus på strategisk företagsledning. Podden bjuder på samtal med drivna producenter, kreativa entreprenörer och spännande landsbygdsföretagare i norr. Vi vill inspirera fler att ta klivet in i livsmedelsbranschen samt att lyfta goda exempel på landsbygdsföretag som vill dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter kring företagsledning. Podden är en del i arbetet med Norrbottens livsmedelsstrategi Nära Mat. Programledare är Hulda Wirsén, samordnare för Nära Mat på Länsstyrelsen i Norrbotten. Producent och tekniker är journalisten Malin Winberg.