Avsnitt 24: Sara Dupuich, Kallskänkans

Möt kocken Sara Dupuich som driver Kallskänkans i Piteå. Norrbotten har nyligen fått två nya landskapsmåltider och Sara ligger bakom en av menyerna. Hennes matfilosofi bygger på att det ska vara så lokalt och vällagat som möjligt, och i en tid med inflation och skenande priser på flera håll så ser hon ett behov av att tänka om hur vi handlar och äter vår mat. Den gula ärtan skulle förtjäna en plats i finrummet, säger Sara i samtalet som också kretsar kring jultallrikar, jobbiga jargonger - och Kungen. Programledare: Hulda Wirsén. 

Om Podcasten

Nära Mat podden - Företagslyftet lägger fokus på strategisk företagsledning. Podden bjuder på samtal med drivna producenter, kreativa entreprenörer och spännande landsbygdsföretagare i norr. Vi vill inspirera fler att ta klivet in i livsmedelsbranschen samt att lyfta goda exempel på landsbygdsföretag som vill dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter kring företagsledning. Podden är en del i arbetet med Norrbottens livsmedelsstrategi Nära Mat. Programledare är Hulda Wirsén, samordnare för Nära Mat på Länsstyrelsen i Norrbotten. Producent och tekniker är journalisten Malin Winberg.