Avsnitt 33: konkreta tips för produktionsutveckling och en spännande slöserijakt

Vi besöker en mjölkgård i den norrbottniska landsbygden och diskuterar konkreta exempel på produktionsutveckling. Vi pratar om lean production, ett arbetssätt som innebär att man hela tiden strävar efter att jobba så effektivt som möjligt och så går vi på slöserijakt. Nils Björk, produktionschef på Anva Components berättar om sina erfarenheter och hur de jobbar inom industrin för att få ett så bra flöde i produktionen som möjligt. Annica Hansson, produktionsrådgivare på Växa, fokuserar främst på hur mjölkproducenter kan öka sin verkningsgrad. Programledare är Hulda Wirsén och Ove Karlsson, Länsstyrelsen i Norrbotten.   

Om Podcasten

Nära Mat podden - Företagslyftet lägger fokus på strategisk företagsledning. Podden bjuder på samtal med drivna producenter, kreativa entreprenörer och spännande landsbygdsföretagare i norr. Vi vill inspirera fler att ta klivet in i livsmedelsbranschen samt att lyfta goda exempel på landsbygdsföretag som vill dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter kring företagsledning. Podden är en del i arbetet med Norrbottens livsmedelsstrategi Nära Mat. Programledare är Hulda Wirsén, samordnare för Nära Mat på Länsstyrelsen i Norrbotten. Producent och tekniker är journalisten Malin Winberg.