Blomning på bar kvist, en dyster vinranka och en björnbärsbuske som löper amok

Vad har trollhassel, japansk körsbärskornell och hybridkejsarolvon gemensamt? Varför har den ljuvliga tibasten dåligt rykte? Och hur hög kan en vide egentligen bli?

I det här avsnittet av Odla! med Maj-Lis & Bella träffar Bella landskapsarkitekten och växtexperten Tomas Lagerström som höjer tidigblommande träd och buskar till skyarna. Självklart svarar Maj-Lis på frågor, den här gången handlar det om fläckig vinbergssnäcka, en sjuklig vinranka, hibiskusknoppar med löss och en björnbärsbuske som löper amok men knappast ger bär. Dessutom konstaterar Bella att det är taskigt att slänga in sniglar och snäckor till grannen.#odla #odling #odlamedmajlis #majlispettersson #bellalinde #trädgård #björnbär #växtsjukdomar #vårblommandebuskar #trädgårdsinspiration #trädgårdsvetenskap


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

ODLA! med Maj-Lis & Bella är en trädgårdspodd med vetenskapligt förankrad kunskap, inspiration och trädgårdsglädje. Här svarar hortonomen och växtskyddsexperten Maj-Lis Pettersson på lyssnarnas trädgårdsfrågor medan trädgårdsjournalisten och författaren Bella Linde gör trädgårdsreportage med experter inom något av trädgårdsvetenskapens många områden.

 

ODLA! ägnar sig åt oberoende journalistik som på ett seriöst och inspirerande sätt hanterar och förmedlar kunskap om fritidsodlingens frågor. I de samarbeten som inleds betonas friheten att förmedla oberoende information.

 

ODLA! med Maj-Lis & Bella görs av produktionsbolaget Belladante.

Du kan maila dina frågor till Maj-Lis på odla@odlapodden.se


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.